In 10 dagen slank en fit | Sportvasten my journey

In eerdere blogs is te lezen dat ik al een tijdje bezig ben om te werken aan een healthy lifestyle. Dit doe ik oa door gezonder te eten en te sporten onder begeleiding van een personal trainer (lees hier). Voor mij was het echt tijd om drastisch de knop om te zetten, want ik vind; bij een druk leven hoort een gezond en sterk lijf.
En hoewel het sporten en gezonder eten echt wel z’n vruchten begon af te werpen, was ik toe aan een volgende stap. Al vaker had ik in de wandelgangen gehoord over sportvasten, maar verder had ik me er eigenlijk nooit in verdiept.

Zou het misschien iets voor mij zijn?

Hoewel ik wisselende berichten hoorde, besloot ik zelf maar eens op onderzoek uit te gaan.

Binnen 10 dagen switchen naar een gezonde lifestyle

Wauw, dat klinkt best veelbelovend en als ik dan op zoek wat sportvasten is, kan ik niet anders dan enthousiast raken:

“Sportvasten is een effectieve switch van suiker- naar vetverbranding. Sportvasten geeft je meer energie, gewichtsverlies en een fitter gevoel.”

Ok. Ik pitch het idee bij verschillende mensen in mijn omgeving, waaronder mijn collegaatje, zij is super sceptisch en ‘gelooft er niet in’. Aan de andere kant, een moeder op het schoolplein is er super enthousiast over. Op basis van wat ik kan vinden, is mijn nieuwsgierigheid in ieder geval gewekt en besluit ik een afspraak te maken bij een Sportvasten Coach.

Sportvasten

Al snel wordt me duidelijk dat het sportvasten best een pittig traject is. Een sportvastenkuur duurt 10 dagen en is een kickstart waarin je lichaam de switch maakt van suiker- naar vetverbranding. Door een specifieke combinatie van sporten, sapvasten, en het gebruik van voedingssuplementen worden de spieren en lever getraind in het verbruiken van vet in plaats van suiker. Na deze 10 dagen is het de bedoeling dat je je fitter voelt, een betere conditie hebt en gewicht bent verloren.
Dit alles gebeurt onder begeleiding van een coach, die je bijstaat met raad en daad. Ik ervaar het gesprek met de coach als prettig en helder en eenmaal thuis hak ik de knoop door: Ik ga er gewoon voor!
Mijn traject ga ik volgen bij Personal Training Enschede LDPT > klik hier <

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zit ik op dag 3 en heb ik gister mijn laatste vaste maaltijd gegeten. Het programma bestaat uit 3 afbouwdagen, 1-3 vastendagen en 4 opbouwdagen. Nu begint dus voor mij het echte vasten en mag ik geen vast voedsel meer tot mijn lichaam de switch heeft gemaakt naar vetverbranding. Dit kunnen ze testen door over een ‘teststrip’ heen te plassen. Dit duurt gemiddeld zo’n 1 tot 3 dagen, dus hopelijk mag ik snel weer eten. Ik kan het goed volhouden, voel me inderdaad super energiek, maar begin nu wel echt honger te krijgen. Elke dag moet ik een half uur licht sporten, binnen mijn hartslagzone van 124-142 hartslagen per minuut. Ook dit vind ik tot nu toe niet vervelend en braaf ben ik elke dag in de sportschool.
Ik merk echt wel dat het nu zwaarder wordt, maar ik ben vastberaden om door te zetten.

Mijn motivatie

Maar waarom doe ik dit nou allemaal?
Behalve dat ik graag wat kilo’s kwijt wil raken, doe ik dit puur en alleen voor mezelf. En ik denk ook dat dat de enige motivatie is om het goed vol te houden. Ik heb me voorgenomen om in 2018 een echte ‘fitgirl’te worden, soort van dan. Verder wil ik graag een gezonde mindset en een gezond lijf creëren om optimaal te kunnen presteren op het gebied van werk. Voor mijn gevoel ga ik hier sterker uitkomen dan ik erin ging, omdat ik veel van mijn ongezonde eetgewoonten acuut heb moeten beëindigen. Ik hoop dat het sportvasten me net die extra boost gaat geven om verder te gaan met gezond eten en meer sporten.

Wil je mijn ervaring volgen? Check dan vooral mijn stories op Instagram. Volgende week komt er een update met antwoord op de vraag of ik het volgehouden heb en deel ik natuurlijk mijn eindresultaten.

Heb jij ervaring met sportvasten? Sharing is caring so let me know!  

Sportvasten

Laat een reactie achter