FAQ

Veelgestelde Vragen over Permanent Make-up (PMU)

1. Wat is Permanent Make-up (PMU)?

   Permanent Make-up, ook wel bekend als PMU, is een cosmetische procedure waarbij pigment in de huid wordt geïnjecteerd om een langdurige make-up look te creëren. Dit kan onder andere worden toegepast op de wenkbrauwen, lippen en oogleden.

2. Hoe lang blijft PMU zichtbaar?

   PMU is semi-permanent en blijft meestal tussen de 1 tot 3 jaar zichtbaar. De duur kan variëren op basis van factoren zoals huidtype en nazorg.

3. Is PMU veilig?

   Ja, PMU is over het algemeen veilig wanneer uitgevoerd door een gekwalificeerde en gecertificeerde professional. Zorg ervoor dat je een ervaren specialist kiest om eventuele risico’s te minimaliseren.

4. Doet PMU pijn?

   PMU-procedures kunnen enig ongemak veroorzaken, maar de meeste professionals gebruiken verdovende crèmes om de pijn te verminderen. Het gevoel varieert van persoon tot persoon.

5. Zijn er risico’s of bijwerkingen geassocieerd met PMU?

   Zoals bij elke cosmetische procedure, zijn er enkele risico’s en mogelijke bijwerkingen verbonden aan PMU, zoals infectie, allergische reacties en ongewenste kleurveranderingen. Deze risico’s kunnen worden verminderd door een gekwalificeerde professional te kiezen.

6. Hoeveel kost PMU?

   De kosten van PMU kunnen variëren op basis van het type procedure en de locatie van de professional. Gemiddeld kost PMU tussen de € 200 en € 800 per sessie.

7. Hoe moet ik voor mijn PMU zorgen na de procedure?

   Je zult na de procedure zorginstructies ontvangen van je PMU-specialist. Over het algemeen is het belangrijk om de behandelde gebieden schoon en gehydrateerd te houden en direct zonlicht en zwemmen te vermijden.

8. Kan PMU worden verwijderd?

   Ja, PMU kan worden verwijderd met behulp van laserbehandelingen of andere verwijderingstechnieken, maar dit kan duur en tijdrovend zijn.

9. Zijn er contra-indicaties voor PMU?

   Ja, bepaalde medische aandoeningen en medicijnen kunnen PMU ongeschikt maken. Het is belangrijk om dit te bespreken met je PMU-specialist voorafgaand aan de procedure.

10. Kan ik mijn PMU later aanpassen of bijwerken?

   Ja, PMU kan worden bijgewerkt of aangepast als je van gedachten verandert over de kleur of vorm. Neem contact op met je PMU-specialist voor meer informatie.

We hopen dat deze FAQ je helpt bij het begrijpen van Permanent Make-up (PMU) en dat je hiermee al je vragen kunt beantwoorden. Als je meer vragen hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze deskundige PMU-professionals.