Focus en keuzes

Een bedrijf runnen gaat niet altijd over rozen. Het is leuk, een uitdaging, maar het kost ook veel tijd, inzet en focus. En een eigen zaak combineren met een gezin en een soort van sociaal leven; is soms lastig.

Life is life

Het leven laat zich maar tot op zekere hoogte bepalen en op sommige dingen heb je invloed, op andere dingen niet. Wat ik wel vind, is dat je altijd een keuze hebt. Elke dag opnieuw heb je de keuze hoe je met situaties omgaat. Dit geldt zowel privé als op zakelijk gebied en vaak genoeg beïnvloedt het één het ander.

Family is life

Een tijdje geleden bleek mijn nichtje ziek te zijn. Omdat we erg close zijn, was ik nauw betrokken bij de situatie en ze heeft zelfs nog een tijdje hier gelogeerd. Een open blog hierover lees je hier

Maar hoe sneu de hele situatie ook is, de zaak draait gewoon door; bestellingen blijven binnenkomen, klanten moeten geholpen worden en mailtjes moeten worden beantwoord.

Focus

Situaties als deze, dwingen je om je te focussen. Want alle ballen hooghouden is onmogelijk, tenzij je een jongleur bent. Toen mijn nichtje bij me logeerde en mij in alle eerlijkheid vertelde over hoe ze zich voelde, en hoe ziek ze was, kon ik niet anders dan mijn focus verleggen van werk naar privé. Een ander belangrijk aspect dat op de achtergrond meespeelde was mijn gezondheid. Al tijden heb ik te kampen met een blessure aan mijn schouder/arm en door te blijven werken op de vloer zal dit niet overgaan.

Keuzes

Zoals ik zei; je hebt altijd keuze! Soms voelt het alsof we geleefd worden, te weinig tijd kunnen vrij maken voor de mensen waar we van houden, gezondheid of belangrijke momenten missen. Maar dat is niet waar. Dat keuzes komen met consequentie, dat is wel waar. Maar dat mag geen reden zijn om voorbij te gaan aan dát wat voor jou belangrijk is!

Hoe je in het leven staat, of het glas halfvol is, of je je schouders eronder zet of je er bent voor mensen die voor jou belangrijk zijn, dat is een keuze.

Delegeren ipv multitasken

En in plaats van alles zelf te blijven doen, heb ik om ‘hulp’ gevraagd. Binnen het team heb ik gekeken wie er bepaalde taken over zou kunnen nemen. En weet je? Dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Want hoewel iedereen wilde helpen en bij wilde springen; taken en werkzaamheden uit handen geven is lastig! Er moest veel geregeld worden, ik moest overal bovenop zitten en het managen van een bedrijf kost meer tijd dan het werken op de vloer. Maar ik heb het overleefd, mijn bedrijf heeft het overleefd en het allerbelangrijkste:

Ik heb de keuze kunnen maken om precies daar te zijn waar ik wilde zijn en waar ik nodig was❤️

The choice is always yours!

Geef een reactie