De herfst lash shed

Heb jij ooit gehoord van de herfst lash shed? De herfst is in volle gang en dat betekent dat dieren, maar ook mensen, meer haren verliezen. Net als dieren zijn ook mensen twee keer per jaar in de rui. We verliezen meer haren en helaas ook meer wimpers. Wanneer je wimperextensions draagt, zal dit extra opvallen.

Facts

Even wat feitjes over wimpers:

  • Gemiddeld heeft iemand zo’n 90-120 wimpers per oog.
  • Per dag verlies je ongeveer 2-3 wimpers per oog.
  • 1 week: 21 wimpers verlies per oog
  • 2 weken: 42 wimpers verlies per oog
  • 3 weken: 63 wimpers verlies per oog
  • Wimperextensions moeten dus gemiddeld zeker elke 2 a 3 weken bijgevuld worden.

Lash shed, een natuurlijk proces

Het verliezen van wimpers is dus een natuurlijk proces. Echter 2 keer per jaar is dit proces extra heftig, namelijk in de lente en in de herfst.

Gedurende de herfst lash shed zul je merken dat je wimpers wat sneller uitvallen. Ook kunnen de wimpers wat dunner en korter zijn dan  je gewend bent. Dit zijn de nieuwe haartjes en het is een natuurlijke reactie van het lichaam op de wisseling van de seizoenen.

Minder zonuren

Omdat de dagen korter worden en we minder zonuren hebben, beginnen de haartjes die ons lichaam in de zomer beschermen tegen de zon, uit te vallen. Verder is het zo dat zonlicht de haargroei bevordert en daarom de haren, wimpers, in de zomer vaak dikker zijn.

Het is dus goed mogelijk dat wanneer je wimperextensions draagt, je gedurende de herfst (of lente) lash shed, vaker terug moet komen voor een refill.

Wat kun je zelf doen?

Zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Omega-3 (visolie), zink, Complex, vitamine C, vitamine D en Ijzer zijn vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezonde haargroei.

Plan in deze periode ook op tijd je afspraak voor een refill behandeling en schrik niet wanneer je meer wimpers verliest dan anders.

Goodbye summer. Hello autumn. 

 

Reacties

Geef een reactie