De lente lash shed

De lente komt er weer aan, buiten wordt het wat warmer en heel voorzichtig komen de eerste knoppen weer aan de bomen. Wisseling van het seizoen betekent ook dat we weer ‘in de rui’ zijn. Eh, say what?
Yess, net als dieren zijn ook mensen in de rui; en hello lente lash shed!

De rui

De temperturen stijgen en ons ‘wintervachtje’, dat ons in de winter tegen de kou beschermt, is niet meer nodig. We verliezen daarom meer haar dan normaal. Een compleet natuurlijk proces dat zich in de herfst weer herhaalt (lees ook herfst lash shed)

Lente lash shed

Wetenschappers wijzen ook naar de zon als één van de de oorzaken achter de seizoensgebonden haaruitval. De zon heeft invloed op de hormonen die de haargroei stimuleren. Ook de wimpers zullen rond deze dus sneller uitvallen en plaats maken voor nieuwe babyhaartjes. Normaal gesproken verliezen we 2-3 wimpers per dag, per oog. In deze periode zullen dat er wat meer zijn en wanneer je wimperextensions draagt, zal dit extra opvallen. Tijdig laten bijvullen is in deze periode een must! Gelukkig duurt de lente lash shed maar een paar weken.

Wat kun je eraan doen?

Omdat het een natuurlijk proces betreft, heb je hier van buitenaf niet heel veel invloed op. Toch hebben we wel een aantal tips voor je.

  • Zorg voor voldoende vitamine A, C en E
  • Zorg voor voldoende mineralen; selenium, ijzer en zink
  • Voorkom stress
  • Eet gevarieerd
  • Zorg voor voeldoende beweging

Goed voor jezelf zorgen is dus extra belangrijk nu, want je haar is, net als je huid, een weerspiegeling van je gezondheid.

Lashes  make everything better

 

Laat een reactie achter