Microblading, dé trend op het gebied van wenkbrauwstyling

Microblading, heb jij er weleens van gehoord?
Tijdens mijn werk in de salon heb ik gemerkt dat er nogal eens wat misverstanden over bestaan. Dus in deze blog zal ik wat meer informatie geven over dit onderwerp.

Wat is microblading

Microblading is een vorm van semi-permanente make up en één van de nieuwste technieken op dit gebied. Het houdt in dat met een microblading-blade, een scherp mesje, elk haartje individueel getekend wordt. Hierbij wordt ‘verf’ gebruikt in dezelfde kleur pigment als de natuurlijke wenkbrauwharen. Voor het bepalen van de vorm van de wenkbrauw kijken we naar de vorm van het gezicht en volgen we de eigen haargroei richting. Het pigment wordt zeer ondiep in de huid aangebracht, vandaar ook dat microblading een vorm van semi-permanente make up is. Het blijft ongeveer een jaar zitten en geadviseerd wordt dan ook om jaarlijks een touch up uit te laten voeren.

De opleiding

Microblading artist word je natuurlijk niet zomaar. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij Lash Extend en deze is me super goed bevallen. De info was helder en we werden getraind door een inspirerende master trainster. Ook na het afronden van de opleiding was er nog veel begeleiding. Onder andere middels een groepsapp konden we onze resultaten laten zien en kregen we feedback en advies.
Ben je benieuwd naar deze opleiding? Klik >Hier<

Microblading in de salon

Met Flawlash wilde ik me specifiek focussen op ogen en wenkbrauwen. De uitbreiding van wimperextensions naar wenkbrauwen was dan ook vanzelfsprekend. Ik ben gefascineerd door mooi gevormde wenkbrauwen die passen bij iemands gelaat. Door microblading aan te bieden naast de andere behandelingen op gebied van lash- en browstyling, hebben we nu een mooi totaalconcept.
Naar mijn mening hoeft een vrouw relatief weinig make up te dragen wanneer wimpers en wenkbrauwen al sprekend en passend zijn.
Vaak merk ik dat vrouwen een beetje angstig zijn en dit komt vooral voort uit onwetendheid. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor de pijn of denken dat microblading hetzelfde is als tatoeëren.

De behandeling

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Elke (goed opgeleide) artist zal ongeveer volgens dezelfde richtlijnen werken.

Intake

Een goede intake is dus belangrijk. Tijdens de intake worden de wensen en mogelijkheden besproken en krijgt de klant informatie over eventuele risico’s. Tevens moet er een intakeformulier ingevuld en ondertekend worden. Op dit intakeformulier staan bijvoorbeeld eventuele indicaties die van invloed kunnen zijn op de behandeling. Ook de nazorg wordt besproken tijdens dit gesprek en er wordt een formulier met richtlijnen en nazorgcrème meegegeven.

Tekenen

De behandeling begint met het tekenen van het gewenste eindresultaat. Dit is een secuur werkje waar echt de tijd voor genomen moet worden. Iedereen heeft een eigen unieke wenkbrauw die kan worden bepaald aan de hand van de botstructuur. Volgens bepaalde meetpunten bepaal ik het begin, het eind en het hoogste punt van de wenkbrauw. En in samenspraak met de klant wordt een kader getekend waarbinnen de hairstrokes worden gepigmenteerd. Mijn uitgangspunt is: We starten pas met de behandeling wanneer de klant volledig zeker is.

Inkleuren

Daarna gaan we kijken welke kleur pigment het beste past bij de natuurlijke wenkbrauw. Ik speel hierbij altijd op safe (niet te donker), de klant heeft altijd de mogelijkheid om tijdens de nabehandeling na 6 weken alsnog te kiezen voor een donkerdere tint.
Hierna gaat de microblading behandeling beginnen en teken ik met een flinterdun mesje alle haartjes individueel binnen het kader. De behandeling is gevoelig en klanten kunnen altijd kiezen voor een verdovende crème. Deze dienen zij vooraf zelf aan te vragen bij de huisarts.

Yay or nay

Persoonlijk ben ik erg te spreken over microblading. Het geeft een prachtig natuurlijk resultaat en elke dag opstaan met perfecte wenkbrauwen, is gewoon heel fijn. Om te bepalen of het wat voor je is, kun je het beste in gesprek gaan met een artist. Deze zal je verder kunnen adviseren over de mogelijkheden, maar ook eerlijk aangeven wanneer er sprake is van contra-indicaties.

Mocht je twijfelen over microblading? Voordat de zon volop gaat schijnen, is de beste periode voor een behandeling. Laat je goed informeren en check of de salon een geldige vergunning heeft van de GGD. Dit in verband met veilig en hygiënisch werken.

Wil je een meer informatie of een afspraak maken met mij? Dat kan natuurlijk ook!

[contact-form-7 id=”1342″ title=”Contact formulier hoofd”]

Geef een reactie