Powder Brows

De nieuwste trend op het gebied van wenkbrauw styling, nu ook bij onze salon in Enschede te boeken: Powder Brows! Powder Brows, ook wel Permanente make-up, PMU, genoemd, is dè manier om wenkbrauwen semi-permanent te stylen, geschikt voor iedereen die lekker strakke ingepoederde brows wilt! Een Powder brow behandeling is al mogelijk vanaf €350,-. Lees de informatie goed door, boek online en geniet met powder brows tot wel 3 x langer van perfect gevormde wenkbrauwen in tegenstelling tot microblading.

WAT zijn powder brows?

Powder Brows is de nieuwste techniek op het gebied van PMU: permanente make-up voor wenkbrauwen. Met deze techniek wordt het pigment ingeschaduwd aangebracht met een PMU apparaat. Er komen geen mesjes aan te pas zoals bij een Microblading behandeling. Doormiddel van kleine naaldjes in de PMU pen wordt het pigment op een subtiele wijze aangebracht waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen hebt ingekleurd met wenkbrauwpoeder. Het resultaat met powder brows is semi-permanent, dit betekent dat je na ongeveer 1 tot 1,5 jaar terugkomt voor een touch-up aan je wenkbrauwen zodat je langer kunt genieten van je perfect gestylede wenkies!

 

 

Hoelang duurt de behandeling?

Tijdens de intake lopen we jouw wensen en verwachtingen bijlangs. Daarna zet onze brow specialist, doormiddel van browmapping en shaping (epileren, geen waxing ivm openen poriën), de perfecte vorm wenkbrauw, passend bij jouw gezicht voor je klaar.  Hebben we eenmaal de juiste vorm gecreëerd? Dan legt onze brow stylist verschillende kleurstaaltjes bij je voorhoofd om de juiste ondertoon van de pigmenten inclusief huidskleur én haarkleur te bepalen. Zo krijg jij de perfecte kleur wenkbrauwen, passend bij jouw gezicht. Vervolgens starten we met de PMU-behandeling. Een powder Brow behandeling duurt ongeveer 3 uur, dit is inclusief intake, browmapping en shaping.

 

Waarom kiezen voor powder brows?

Deze behandeling is geschikt voor iedereen, zelfs uitermate geschikt wanneer je vervloekt bent met littekens en kale plekjes in je wenkbrauwen 😉 , maar er zijn nog een aantal situaties waar je aan kunt denken;

 • Geschikt voor alle huidtype: droog/vet/gecombineerd/grove poriën.
 • Wanneer je amper wenkbrauwhaartjes hebt, laat dit door ons beoordelen! Vrij dunne wenkbrauwen zijn zeker volumineus te powder browen, maar dit dient altijd beoordeeld te worden door een van onze stylisten.
 • Geen beschadiging van de huid omdat Flawlash beschikt over de allernieuwste apparatuur.
 • Zeer geschikt voor de rijpere huid.
 • Bijna geen roodheid of zwelling zichtbaar, je kunt na de behandeling prima weer naar je werk of op het schoolplein staan.

 

wat kost een powder brow behandeling?

De prijs voor een Powder Brows behandeling bedraagt €350,- inclusief nabehandeling (touch-up). De touch-up vindt ongeveer 6 weken na de eerste behandeling plaatst.

Aftercare en touch-up

Na de powder brows behandeling begint je huid met het herstelproces. Om even een vergelijking te maken: het lijkt (en kan voelen) als een schaafwond op je knie. De dag na de behandeling zal het pigment sterker te zien zijn. Schrik dus niet van ineens hele donkere wenkbrauwen wanneer je ‘s ochtends voor de spiegel staat.

Tijdens dit proces kunnen er ook korsten ontstaan. Wanneer deze korsten op natuurlijke wijze verdwijnen (ga alsjeblieft niet pulken, hiermee beschadig je het pigment), lijken je wenkbrauwen ineens heel echt licht. Geen paniek! Dit hoort bij het proces. Na ongeveer 14 dagen heb je de “vaste” kleur te pakken. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling, dit noemen we ook wel een touch-up.

Tijdens de nabehandeling gaan we kijken hoe de powder brows zijn genezen. Vervolgens voeren we nogmaals de behandeling uit zodat het pigment goed in de huid ligt en jij langer plezier hebt van je perfecte wenkbrauwen. Het eindresultaat zal ongeveer 60% lichter worden dan direct na de behandeling. Zo heb je een natuurlijk poeder effect dat gemiddeld 1 tot 1,5 jaar meegaat.

De prijs voor een Powder Brows behandeling bedraagt €350,- inclusief nabehandeling (touch-up). De touch-up vindt ongeveer 6 weken na de eerste behandeling plaatst.

 

Hoelang blijft het resultaat van powder brows zichtbaar?

Het resultaat is semi-permanent en blijft, in tegenstelling tot tatoeages, niet permanent in de huid. Om de kleur fris en de vorm strak te houden, is het raadzaam na gemiddeld 1 – 1,5 jaar een touch-up behandeling te ondergaan.

 • Zeer vette huid: tot 6 maanden
 • Vette tot normale huid: 6 – 14 maanden
 • Droge tot zeer droge huid: 15 – 24 maanden

 

Extra voor -en nazorg tips voor het beste resultaat

 

 • Wij raden je aan om je wenkbrauwen tot 24 uur na het uitvoeren van de behandeling de wenkbrauwen niet te reinigen & droog te houden!
  (Sporten even aan de kant, zweet is ook te vochtig)
 • De eerste 24 uur – GEEN make-up gebruiken bij de wenkbrauwen!
 • Wil je zo lang mogelijk resultaat en genieten van de powder brow behandeling? Dan adviseren we je om geen gebruik te maken van olierijke producten, scrubs en peelings.
 • Het resultaat blijft ongeveer 1,5 jaar zichtbaar, maar het verschilt sterk per persoon – dit komt o.a. door de cyclus van de wenkbrauwharen en het huidtype dat je hebt.
 • Ga niet plukken aan je korsten, hiermee beschadig je het pigment en kun je ‘gaten’ in je wenkbrauwen krijgen.

Boek je powder brows online