Wimperextensions in de winter | verzorgingstips

Ho ho ho, merry Christmas! Kerstmis staat voor de deur en stiekem heeft koning winter vorige week ook al zijn intrede gedaan. De meest gezellige tijd van het jaar komt er weer aan en ook team Flawlash neemt met kerst een korte break. Kerst is natuurlijk bij uitstek de tijd van het jaar om te genieten van een beetje quatlity time thuis. Maar ook om er op je kerstbest uit te zien. Heb je Beauty secrets voor een Flawlash kerstlook al gelezen? Daarin verklap ik je een aantal van mijn beauty secrets.
Maarre wimperextensions en winter, is dat een goede combi? Want bij een perfecte look, horen natuurlijk ook perfecte wimpers, maar toch kan dit in de winter nog wel eens lastig zijn. Je wimperextensions helemaal on fleek tijdens de feestdagen? Ik geef je een paar tips.

Wimperextensions en winter

Dalende temperaturen en luchtvochtigheidsgraad in de winter, zijn van invloed op onze huid, haren en zelfs op onze wimpers. Droge huid en haar hebben namelijk hun weerslag op de groeicyclus van de natuurlijke wimper (lees ook eens De herfst lash shed) en zorgen ervoor dat deze vroegtijdig uitvallen of langzamer groeien dan normaal gesproken. Tevens kunnen wimpers door de koude en droge lucht in de winter, breekbaarder zijn.
Tijdens de koude winterdagen is het dus extra belangrijk om je wimpers in goede conditie te houden. Maar hoe?

Extra vitaminen

Zorg ervoor dat je voldoende vitamientjes naar binnen werkt om je wimpers in optimale conditie te houden. Dit kan door middel van supplementen te slikken of extra (groene)  bladgroenten toe te voegen aan je menu. Als je er maar voor zorgt dat vitamine B, D en E goed vertegenwoordigt zijn. Vitamnine B12 zou het haar sterker maken, terwijl vitamine D uit recent onderzoek gelinkt wordt aan haargroei. Alle drie de vitaminen staan in ieder geval bekend om hun positieve invloed op huid en haar en zullen je wimpers net even die extra boost geven die ze in de winter goed kunnen gebruiken. Laat je goed informeren over het toevoegen van extra vitaminen aan je dagelijkse dieet en de juiste dosering.

Check dubbelcheck

Wanneer de lucht droger wordt in de winter, wordt de huid vaak ook droger en is een goede moisturizer je beste vriend. Echter olie, glycerine en wax zijn de grootste vijanden van je wimperextensions. Ze tasten namelijk de lijm aan met als gevolg dat je wimperextensions eraf kunnen vallen. Noooo! Dus check en dubbelcheck de producten die je gebruikt en wees extra behoedzaam met smeren rondom de ogen.

 Refill

Boek op tijd je refill afspraken om je wimpers ook in de winter on fleek te houden. Je Flawlash wimperstylist plaatst namelijk niet alleen nieuwe wimperextensions, maar ze haalt bijvoorbeeld ook extensions die zijn gaan draaien, weg. Wij raden aan om elke 2-3 weken een refill te laten doen om de wimpers in optimale conditie te houden.
Je afspraak boeken gaat makkelijk en eenvoudig online 

Do not touch

Op koude, winterse dagen is het heerlijk om een lekker warm (stoom)bad te nemen, een uitgebreide warme douche of misschien zelfs een saunabezoekje. In principe is het geen probleem wanneer je wimperextensions hebt, maarrrrr:

Do not touch!

Het is ontzettend belangrijk om dan niet aan je wimperextensions te zitten. Door de warmte kan de lijm iets zachter worden en nu is dit op zich geen probleem, tenzij je eraan zit. Doordat de lijm iets zachter is, zullen wimperextensions makkelijker loslaten, dus gewoon niet doen 🙂
Warmte is verder niet nadelig voor je wimperextensions en wanneer je weer afgekoeld bent, is het gevaar geweken.

Wij wensen iedereen een fijne kerst and keep your lashes looking merry and bright!

Reacties

Hallo, ik heb al enige tijd wimperextensions. Nu ben ik 2x in 2 weken in een overdekte skihal (-4) gaan skiën. Ik ervaar veel meer uitval dan normaal en vraag me af of er een verband bestaat.

Hi Linda,

Ja er kan zeker een verband bestaan tussen je bezoek aan de skihal en de uitval van de wimpers. De hechting van de lijm is afhankelijk van veel factoren oa; kou, warmte, hormonen, transpiratie etc.

Geef een reactie