Hi, mijn naam is Shirley en ik ben de trotse oprichter en eigenaar van Flawlash.

Flawlash is ontstaan vanuit de passie & liefde die ik heb voor beauty, met name voor wimpers en wenkbrauwen. Er gaat namelijk niets boven een mooie sprekende oogopslag. Door mijn hart te volgen ben ik in 2016 klein begonnen op een zolderkamer vanuit huis. Hard work pays off en nog steeds ben ik dankbaar en trots dat ik nog elke dag mag werken aan mijn droom. Inmiddels biedt Flawlash een uniek totaalconcept op het gebied van wimpers en wenkbrauwen met een salon, gerenommeerd opleidingsinstituut en merk dat bekend staat om kwaliteit en luxe. Door de jaren heen heeft al dat pionieren een schat aan ervaring opgeleverd. Alles zit verwerkt in onze behandelingen, trainingen en producten. Ik doe dan ook niets liever dan al dit moois met jou delen!

De interesse in het ondernemerschap en het opzetten van een eigen bedrijf is er altijd geweest.

Van student naar het “echte” leven

Al zo’n 18 jaar was ik werkzaam bij hetzelfde bedrijf. Na het afronden van mijn hbo-opleiding kon ik daar doorgroeien als manager. Het was geweldige tijd en ik deed veel leidinggevende- en commerciële ervaring op als manager, trainer en coach. Dat ik dit niet mijn hele leven wilde doen, heb ik altijd geweten. Maar wat dan wel? Geen idee. Dat komt vast nog wel. Ik was 23 en het “grote mensen” leven kon in elk geval beginnen. Ik kocht een huis en werd op mijn 27e moeder van mijn prachtige dochter Indy. De interesse in het ondernemerschap en het opzetten van een eigen bedrijf is er altijd geweest. Vaak genoeg dacht ik: als ik het ooit zelf zou mogen doen…. Het moederschap zorgde voor de nodige uitdagingen. Helemaal toen bleek dat mijn dochter een nierafwijking had. Hierdoor werd mijn werk combineren met het moederschap extra lastig.

Alleenstaande moeder

Een moeilijke keuze, maar wel de juiste. Kiezen voor jezelf en je kind. Ik ging verder als alleenstaande moeder. Gelukkig kon ik met mijn dochtertje in onze mooie en fijne koopwoning in Enschede blijven wonen. Het was even puzzelen om de juiste modus en balans te vinden. Terugdenkend ben ik nog steeds eeuwig dankbaar dat ik kon terugvallen op de juiste mensen; het meest geweldige team ever en een meedenkende werkgever om weer rust en stabiliteit te creëren in ons leven. Toch bleef het gevoel dat ik “iets anders” wilde aan mij knagen. Maar als alleenstaande moeder neem je niet zomaar even een risico door al je financiële zekerheid op te geven.

Dingen gebeuren met een reden

Een auto-ongeval zette mijn leven op zijn kop. Daar zit je dan, met een lichaam dat ineens niet meer doet wat je wil, terwijl je hoofd toch echt wat anders aangeeft. Ik weet nog dat ik dacht: “Ach, ik ben er nog, het is vast zo weer over met een weekje rust.” Maar hoe hard ik ook mijn best deed, ik bleef de nodige terugvallen krijgen qua rugklachten en kon het lichamelijk en mentaal niet aan om mijn werk volledig op te pakken.

Gefrustreerd en verdrietig ging ik noodgedwongen de ziektewet in en startte met een revalidatietraject. Jeetje, wat kwam ik mezelf daar tegen. Ik moest leren omgaan met mijn klachten, leren luisteren naar mijn lichaam en vertrouwen hebben in de toekomst. Kortom; ik moest mijn leven opnieuw vormgeven.

Alles valt op zijn plek

Ik zat nog middenin het revalidatietraject toen het bedrijf waar ik 18 jaar werkzaam was failliet ging. Ok, en nu? Even sloeg de paniek toe. Het was nu tijd om te luisteren naar dat kleine stemmetje in mijn hoofd. Ik wilde weer de regie over mijn leven nemen en besloot het beste uit mezelf en mijn leven te halen.

Het was een chaotische en heftige periode en ik was natuurlijk erg onzeker over wat de toekomst zou brengen. Maar het roer moest om. Ik besloot vol enthousiasme een training wimperextensions te gaan volgen. Dit was helemaal up-coming en ik was meteen verliefd op deze behandeling. Zo kon ik vanuit huis, op mijn eigen tempo en luisterend naar mijn lichaam, beginnen aan iets nieuws. Sneller dan verwacht bouwde ik een klantenkring op en leerde ik de ins en outs van deze, voor mij, compleet nieuw wereld. Ik liep over van passie, enthousiasme en ideeën. Alle tijd die ik had, stopte ik in het uitwerken van mijn plan. Wat genoot ik toen al van de vrijheid qua planning en het feit dat ik meer thuis was voor mijn dochter!

Create your own sunshine

Privé had ik inmiddels weer geluk in de liefde gevonden. Trots op ons samengestelde gezin! We zijn een heerlijk dreamteam samen met mijn dochter en twee bonuszonen. Het ging geweldig met de salon aan huis, maar dit werd al snel te druk in combinatie met ons gezin. Het was wel even zoeken naar de juiste weg. Ga ik me volledig focussen op mijn business, kies ik voor een vaste baan of ga ik het combineren?  Alsof het zo moest zijn, liep ik op een dag tegen een droompandje aan. Ik zag het helemaal voor me en wist het zeker. Dit is het. Dit gaat mijn salon worden! Ik wil niet meer voor een baas werken, hoe leuk en fijn ik dat vroeger ook vond. Nog steeds ben ik elke dag trots en dankbaar voor alle support en dat ik deze stap toch echt heb durven nemen!

De naam Flawlash

Mijn dochter is de grote drijfveer in mijn leven en de keuzes die ik maak. Één van de meest geweldige dingen die ik met haar mocht meemaken was het concert van Beyonce. Flawlash heeft haar naam te danken aan het nummer “Flawless” van Beyonce. Mijn dochter, toen 9 jaar, zong tijdens dat concert mee uit volle borst. Ineens kreeg ik een ingeving en bedacht ik me: Ik maak er FlawLASH van.

Met Flawlash willen we een bron zijn van inspiratie en motivatie om je eigen unieke schoonheid te laten stralen. Van binnen én van buiten. Beauty begint bij jezelf zijn. Geef jezelf wat je nodig hebt. Doe wat goed voelt. Investeer in jezelf. Of je nu een behandeling doet, een product koopt, of een cursus volgt, van Flawlash moet je hart een sprongetje maken.

Flawlash Salon

In 2016 startte ik dus met een kleine lash & brow studio vanuit huis. Er was destijds nog weinig aandacht voor een paar goede wimpers en wenkbrauwen; maar ik had snel door dat dit jouw unieke beautylook kan bepalen.

Binnen korte tijd werd dat een doorslaand succes. Niet alleen omdat de klanten de deur uit gingen met eyecatching wimpers. Klanten voelden zich ook “thuis”.Toen het te druk werd aan huis, werd het tijd voor een volgende stap. Mijn oog viel op een prachtig pand in het centrum van Enschede. Een droom kwam uit: Begin 2017 opende Salon Flawlash haar deuren in hartje Enschede. Al snel wisten klanten uit het Oosten van Nederland en daarbuiten, mij te vinden.

Het beautymerk Flawlash

Ik was altijd zoekende naar de beste producten en de mooiste verpakkingen. De zoektocht was enorm en een “neverending” story. 

Uiteindelijk besloot ik om mijn passie, tijd en energie te steken in het onderzoeken en ontwikkelen van een high-end beautymerk tot er uiteindelijk een geweldige productlijn stond die ik wilde showen aan de buitenwereld. Een merk dat kracht, luxe, schoonheid en vertrouwen uitstraalt. Alles moest kloppen tot in detail.  Flawless dus 😉 En met Flawlash is dat gelukt! “Flawlash” om zo de klanten te kunnen voorzien van alleen het beste op het gebied van wimpers en wenkbrauwen!

Flawlash Academy

“Geven jullie ook trainingen? Ik wil dit ook graag leren”.

Met de start van onze academie was het totaalconcept een feit. Wij willen met onze academie zorgen dat onze cursisten een goed basis hebben om zelf aan de slag te gaan. We hechten daarom ook veel waarde aan persoonlijke aandacht en begeleiding. Daarom geven we onze fysieke trainingen ook privé.

De online academie

Het idee was er al jaren, maar de komst van de Coronapandemie heeft de doorslag gegeven. In deze veranderende wereld wil Flawlash haar trainingen ook online aanbieden. Zo geven we jou de mogelijkheid om je kennis uit te breiden of een business te starten op het moment dat het jou uitkomt! Vanuit huis online werken aan jouw droom? Dat kan dus nu ook via de online academie bij Flawlash.

Winkelwagen